Sircam informatica
Demo
certificat SSL missatge

Pàgines web amb certificat SSL

Aquí tenim una de les últimes notícies de Google sobre les pàgines web i el seu posicionament, com el Google Chrome que sortirà un missatge dient que la pàgina web no és segura.

Que són i quina funció tenen els certificats SSL?

Un certificat SSL és un protocol de seguretat per xifrar les comunicacions entre el servidor d’una pàgina web i el navegador de la persona que esta navegant.


cryptolocker

CryptoLocker

Nou virus CryptoLocker

Aquest article es en forma d’avis, ja que em detectat varis correus del virus CryptoLocker. Aquest bloqueja tots els arxius del nostre ordinador. Em de recorda que no hi ha manera de recuperar les dades de les versions mes noves d’aquest virus. La única manera es a traves de una copia de seguretat.

Una de les novetats del nou CryptoLocker es que ara tambe es transferirà a traves de la xarxa, afectant tots els ordinadors -que disposin de sistema Widnwos- que es troben a ella. Tambe pot agafar els correu que tinguem emmagatzemats en el nostre PC i auto-enviarse, d’aquesta manera s’escamparà mes ràpidament.

Aquest correu de moment s’envia amb l’assumpte de «Esta es tu factura«. Dintre del correu hi ha un enllaç imitant al Dropbox, pero al fer clic t’estàs descarregant directament el virus CryptoLocker.

«L’enllaç podria ser diferent»


Emmagatzematge al núvol amb hubiC

Com tots sabeu, Dropbox, Google Drive, Box, Mega, etc. son empreses que ofereixen un servei d’emmagatzematge al núvol i cada vegada surten més empreses que ofereixen aquest servei. Tot això ho varem parla, ja fa un temps, a l’entrada de emmagatzematge-al-nuvol.

En aquesta entrada indiquem alguns preus d’empreses que ofereixen aquests serveis, però, i si ara els i oferim l’oportunitat de tenir 25GB gratuïts?hubic emmagatzematge

Una de les empreses més grans amb serveis d’internet, OVH, han obert un servei anomenat hubiC i només per registrar-se t’ofereix 25GB. Però, a més a més, si necessites més capacitat d’emmagatzematge pots convidar als teus amics, a través d’un codi, i per cada amic que es registri et donaran 5GB addicionals a tu i 5GB al teu amic. Això, ho podras fer fins 5 vegades, és a dir, que et quedarà un compte de 50GB gratuïts!

Però encara no em acabat!


Sant Hilari Sacalm, Sircam informàtica s’ha traslladat!

Aquest post és informatiu, ja que nomes és per dir-vos que a Sant Hilari Sacalm, Sircam informàtica s’ha traslladat de local. Actualment i des de l’1 de Febre del 2016 ens podreu trobar a la Plaça de l’Ajuntament 1-5 Local 3.

Aquest canvi ha sigut per tenir un taller més gran, perquè vosaltres pugueu aparcar just al davant i no hàgeu de patir pel cotxe ni haver de fer una caminada traginant el vostre PC.

D’aquí poc temps, dispondrem d’una 2ª taula de treball, així que tardarem menys en reparar els vostres ordinadors.

Recordar que com sempre oferim una informàtica, recanvis i un petit stock de qualitat amb primeres marques al millor preu, a part del nostre assessorament personal sobre l’informàtica.

Mapa Sant Hilari Sacalm

Malgrat de Mar – Sant Hilari Sacalm, Sircam informàtica.


Windows 10

Fa «4 dies» que va sortir el Windows 8 i fa «2 dies» que van treure el 8.1, que no deixa de ser una gran actualització del Windows 8. Doncs, amb tot això, prepareu-vos per què el 29 de Juliol sortira a la venda i de regal el Windows 10!

El Windows 10 segons Microsof, serà un sistema operatiu que serà molt més compatible amb ordinadors «antics» o de petites de prestacions. Això no vol dir que el puguem instal·lar a un Pentium III a 500MHz i que funcioni bé, però sí que ens asseguren que ordinadors que tinguin Intel o AMD de gama baixa o a pocs GHz funcionara millor que l’actual Windows 7, 8 i 8.1, ja que el Windows 10 no consumirà tants recursos i deixarà mes prestacions per l’usuari i les seves aplicacions o programes.


WannaCry, prevenció i seguretat

Aquest divendres dia 12/05/17 va sortir un nou virus tipus ransomware a internet. Ja havíem parlant anteriorment de virus d’aquest tipus, però aquest ha sigut dels que ha afectat a més usuaris mundialment. Aquí explicarem una mica el funcionament d’aquest virus i que és el que podem fer per evitar-lo. Recordar que encara que tinguis un anti-virus de pagament, malauradament aquest no farà cap efecte sobre aquest virus.

Es pot prevenir el virus WannaCry?

La resposta és SI, però sempre abans que hagis estat infectat.

  • Primerament, posa’t en contacte amb nosaltres per quedar amb una hora i dia per portar-nos l’ordinador per revisar que no tinguis el virus dintre i poder instal·lar els «parxes» de seguretat que han sortit.
  • S’han de realitzar còpies de seguretat i tenir-les al dia, per si en algun moment t’infectessis perdre el mini’m de dades possibles.
  • Si veus que l’ordinador fa coses rares, no pots obrir arxius, o que hi ha arxius que canvien la icona; apaga l’ordinador de seguida, amb el menor temps possible encara que sigui treien la corrent!
  • Si el teu sistema és un Windows XP, no hi ha cap «parxe» per prevenir aquest virus. Els «parxes» només es podran aplicar als sistemes Windows Vista/7/8/8.1/10.

Còpies de seguretat

Una de les coses més importants avui dia, és realitzar còpies de seguretat de totes les dades importants que tinguem als nostres dispositius. Però com sempre tenim dubtes i aquestes són les preguntes que més ens fem amb les còpies de seguretat.

  • Cada quant hem de fer les còpies de seguretat?
  • On podem fer les còpies de seguretat?
  • Existeix algun programa específic? I quin sistema seria millor?

Que són les còpies de seguretat?

Les còpies de seguretat o Backups no deixa de ser una còpia dels arxius importants dels nostres dispositius. L’idea és que al moment que ens passes alguna cosa amb el nostre dispositiu (pèrdua, esborrat de dades, disc dur espatllat, etc), puguem recuperar les dades des de la còpia de seguretat amb el mínim de pèrdua possible.


ordinadors a mida

Ordinadors a mida

No trobes cap ordinador que tingui els components o les prestacions que necessites a bon preu?

Muntem els ordinadors de sobretaula nosaltres mateixos pesa a pesa. D’aquesta manera garantim el mateix rendiment que qualsevol altre amb un preu més barat, ja que no paguem «la marca».
D’aquesta manera també ens dóna la llibertat de poder muntar els ordinadors a mida amb les característiques necessàries que requereixi el client i nosaltres de poder-lo recomanar amb base el que necessiti.


actualitzar a windows 10

Actualitzar a Windows 10

Aquí us posem un petit tutorial per poder reservar i actualitzar a Windows 10 des de les versions 7, 8 i 8.1.

Has de saber que no necessitaràs descarregar cap instal·lador per actualitzar a Windows 10, ja que això ho farà tot sol, però sí que és important que sàpigues que al moment d’haver actualitzat no hi ha marxa enrere. Això vol dir que si no t’agrades el sistema operatiu i volguessis torna a posar el Windows que tenies anteriorment, necessitaràs l’instal·lador del Windows o si vols, ens pots trucar per què tel formatagem i t’instal·lem el Windows de nou, amb tots els seus drivers i programes bàsics.

Requeriments per actualitzar a Windows 10

Bàsicament, si tens un PC amb un Windows 8 o 8.1 funcionant, el Windows 10 serà compatible amb el PC, però de totes formes, aquí ús deixo les característiques mínimes perquè el Windows 10 pugui funcionar.


GoPro Hero 4 Session

GoPro Hero 4 Session

Acabant de venir l’estiu, segons la calor que està fent les ultimes setmanes, la marca GoPro treu la nova càmera esportiva més petita, amb un 50% menys de cos i un 40% més lleugera respecte a l’anterior. La GoPro Hero 4 Session porta el mateix bastidor que totes les demes, d’aquesta manera no tindrem cap problema a utilitzar totes les muntures i accessoris que ja hagem comprat anteriorment. El que sí que porta és una muntura de perfil baix i un altre amb rotació esfèrica, d’aquesta manera podrem apuntar on vulguem sense necessitat de desenganxar la muntura o sense la necessitat d’altres suports.