Sircam informatica
Demo

Còpies de seguretat

Una de les coses més importants avui dia, és realitzar còpies de seguretat de totes les dades importants que tinguem als nostres dispositius. Però com sempre tenim dubtes i aquestes són les preguntes que més ens fem amb les còpies de seguretat.

 • Cada quant hem de fer les còpies de seguretat?
 • On podem fer les còpies de seguretat?
 • Existeix algun programa específic? I quin sistema seria millor?

Que són les còpies de seguretat?

Les còpies de seguretat o Backups no deixa de ser una còpia dels arxius importants dels nostres dispositius. L’idea és que al moment que ens passes alguna cosa amb el nostre dispositiu (pèrdua, esborrat de dades, disc dur espatllat, etc), puguem recuperar les dades des de la còpia de seguretat amb el mínim de pèrdua possible.


Cada quant hem de fer les còpies de seguretat?

La millor opció seria que el mateix moment que afegim o modifiquem contingut es fes directament una còpia de seguretat, però aquesta opció és molt radical. Una de les opcions que recomano seria fer com a mínim una còpia de seguretat al dia i com a màxim 1 cop a la setmana. Però això també depèn molt de la quantitat de dades que moguem.

On podem fer les còpies de seguretat?

Em de pensa que si fem còpies de seguretat al mateix disc dur on tenim el sistema operatiu instal·lat, o a particions diferents que estan a la mateixa unitat, no ens servirà de gaire. Si arribes a espatllar-se el disc dur o ens entres un virus que ens borres les dades d’aquest disc dur, també perdriem la còpia de seguretat.
La millor opció per fer còpies de seguretat sempre és a alguna unitat aliena a la nostra unitat principal, ja sigui dintre de la nostra torre/portàtil, en una unitat externa o al núvol.

Hem de tenir en compte que allà on fem les còpies de seguretat també es pot extraviar, així que per més seguretat tindríem que fer quantes més copies millor. Per exemple, podríem fer còpies de seguretat a un disc dur extern i una segona copia a una unitat de xarxa com podria ser un NAS o a un altre ordinador.

Existeix algun programa específic? I quin sistema seria millor?

Goodsync còpies de seguretat

Logo de Goodsync

Hi ha molt programes dedicats a fer còpies de seguretat. Nosaltres treballem amb el Goodsync. Aquest ens ofereix moltes opcions al moment des d’on volem fer les copies i cap on les volem enviar. A part del sistema bàsic de còpies de seguretat (enviar arxius a disc durs, unitats de xarxa, altres PC, directament al Dropbox, etc.) té un sistema propi per enviar les dades a través de P2P. Aquest sistema agilitza considerablement la transferència de dades, a part que també ens obre la opció de poder enviar les dades a través d’internet sense haver de configurar ports ni saber cap adreça IP.

Utilitzant aquest mateix sistema, una cosa molt interessant és que instal·lant una app al nostre smartphone, podem fer còpies de seguretat directament al nostre PC a través de wifi. D’aquesta manera ens facilita el procés i no hem de tenir el telèfon connectat al PC. L’altre avantatge es que m’entre fa la còpia podem utilitzar el smartphone tranquil·lament.

També podem destacar el seu sistema de còpies de seguretat. El primer cop fa una còpia completa de les nostres dades, a partir d’aquí sempre farà còpies incrementals (només copiarà els arxius nous o modificats), però sempre a la mateixa carpeta de còpies i no en carpetes separades per dates. D’aquesta manera al moment que hem de recuperar les dades és molt més senzill (normalment les còpies incrementals es fan amb carpetes separades per dates). Els arxius antics, modificats o eliminats els pot guardar en una capeta apart durant X dies per poder recuperar versions antigues i per estalviar espai.

El programa té un cost de 30€ (1 sol pagament, 1 llicència per ordinador) i des d’aquí et pots descarregar una demo de 30 dies completa, després d’aquests 30 dies de prova el programa queda limitat a 3 tasques i a un límit de 100 arxius.

Windows

Programa instal·lable Link de compra

Programa portable Link de compra

Machintosh

Programa instal·lable Link de compra

Programa portable Link de compra

Smartphones i tablets

Android iOS


"Trackback" Enlace desde tu web.

Comentarios (2)

 • CryptoLocker - Sircam Informàtica

  |

  […] Aquest article es en forma d’avis, ja que em detectat varis correus del virus CryptoLocker. Aquest bloqueja tots els arxius del nostre ordinador. Em de recorda que no hi ha manera de recuperar les dades de les versions mes noves d’aquest virus. La única manera es a traves de una copia de seguretat. […]

  Reply

 • Dispositius NAS - Sircam Informàtica

  |

  […] dispositiu NAS no deixa de ser un dispositiu per guarda informació, ja siguin fotos, vídeos, documents, etc. No deixa de ser un disc dur amb una capacitat limitada, […]

  Reply

Deja un comentario